Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie oftewel SEO 

Zoekmachine optimalisatie ook wel bekend onder de Engelse term Search Engine Optimization (SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de natuurlijke zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google, op de voor die webpagina relevante trefwoorden en trefwoordcombinaties.

Indexering
Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat de beste optimalisatie voor een website het leveren van kwalitatief hoogstaande inhoud is in combinatie met een gedegen structuur. Zoekmachines zoals Google gaan namelijk op zoek naar de beste inhoud voor de gebruikers van zoekmachines en een goede inhoud is daarom een noodzaak.

Veel bedrijven geven soms veel geld uit aan reclame, maar besteden weinig werk aan de inhoud van hun website. Wie goed gevonden wil worden op bepaalde producten of diensten zal in de eerste plaats er zo veel mogelijk over moeten vertellen en ervoor zorgen dat deze informatie goed geïndexeerd kan worden.

mkb