Copywriting

Copywriting door Noord Nederland Online

Een goede website verandert je bezoekers in klanten, door ze te overtuigen jouw product af te nemen of contact met je op te nemen.

Goede SEO teksten op je website maken de site namelijk beter vindbaar in Google en verbeteren de leesbaarheid, uitstraling en overtuigingskracht van je website.

De teksten op je website verhogen dus zowel het aantal bezoekers als het aandeel van hen dat klant wordt. Als ze goed zijn natuurlijk. Ook meer omzet halen uit je website?

Wat is SEO Copywriting?

Copywriting is het schrijven van teksten. SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent een website beter vindbaar maken in zoekmachines zoals Google. SEO copywriting is dus het schrijven van teksten die een website beter vindbaar maken in Google. Een SEO tekstschrijver is iemand die als tekstschrijver SEO teksten schrijft.

Hoe werkt SEO Copywriting?

Wanneer je wilt dat je website in Google gevonden wordt op een bepaalde zoekterm is het belangrijk dat deze zoekterm (keyword) vaak op je website voorkomt. Een beproefde manier om beter op een specifieke zoekterm (keyword) gevonden te worden, is voor dit keyword een tekst te schrijven en als aparte pagina toe te voegen aan je website.

Je kunt zelf teksten schrijven en aan je website toevoegen. Goede teksten voor online gebruik zijn:

  • Duidelijk over het product of de dienst dat je op via website aanbiedt
  • Snel en overzichtelijk voor toevallige bezoekers
  • Aantrekkelijk leesbaar voor alle bezoekers
  • Opgebouwd volgens het verwachtingspatroon van beoogde bezoekers
  • Goed vindbaar in zoekmachines
  • Geschreven volgens de Google richtlijnen voor het schrijven van teksten voor websites
  • Verkoopgericht – geschreven met een vooraf duidelijk vastgesteld doel
  • Verkoopgericht – wervend en overtuigend geschreven
  • Verkoopgericht – voorzien van links naar de juiste pagina’s op je website

Bij het schrijven van een goede tekst voor je website houd je dus met een behoorlijk aantal aspecten rekening. Om deze reden is SEO Copywriting een specialistisch vakgebied, waarvoor uitgebreide kennis is vereist, zowel technisch als inhoudelijk.

Om ervoor te zorgen dat de teksten jouw bedrijf en aanbod zo correct, duidelijk en aantrekkelijk mogelijk presenteren, neemt de copywriter van MKB Online Adviseurs altijd eerst een interview met je af. Na deze interview gaan wij aan de slag .

Als de teksten inhoudelijk correct zijn,  optimaliseren wij deze vervolgens op vindbaarheid in zoekmachines:

 

De titel en de tussenkoppen

Noord Nederland Online optimaliseert de pagina voor zowel de menselijke gebruiker als voor zoekmachines. Dit houdt in dat de titel en de tussenkoppen voorzien worden van de juiste keywords. Tegelijkertijd moeten de titel en tussenkoppen de menselijke gebruiker stimuleren om verder te lezen.

Interne links

Noord Nederland Online voegt interne links toe aan de tekst en bepaalt voor iedere link de meest geschikte doelpagina en de link title. Dit helpt bezoekers om eenvoudig relevante informatie te vinden. Zoekmachines kunnen door interne links de website beter doorzoeken.

Keyword density

Een te hoge zoekwoorddichtheid leidt juist tot een verslechtering van je positie in Google, Noord Nederland Online controleert daarom of de zoekwoorddichtheid van de teksten niet te hoog is.